Mapa Promena pisma Pomoc Projekat Rastko - Boka
Zemlja
Istorija
Ljudi
Duhovnost
Umetnost
Kontakt

TIA Janus

На основу правила
"Пројекта Растко - Библиотеке српске културе на Интернету"
и потребе развоја кроз самостална покрајинска средишта доносимо
одлуку

Оснивање покрајинског средишта

ПРОЈЕКАТ РАСТКО - БОКА
Електронска библиотека културе и традиције Боке и Бокеља

Образложење

Подручје Боке, у својим традиционалним границама које укључују и Паштровиће и град Будву, представља не само светски изузетну природну целину већ и јединствен и самостални културни простор у српској култури, али и важан пример спајања медитеранске са старобалканским и словенским цивилизацијама.

Због горе наведеног, приоритет ПРОЈЕКТА РАСТКО је оснивање посебног покрајинског средишта које би путем информатичких технологија светској и регионалној јавности директно представило Боку и њен народ, традицију и културу, духовни и уметнички израз.

Наименовања

За оснивачки одбор "ПРОЈЕКТА РАСТКО - БОКА" именујемо: г. Ђорђа Ћапина, г. Александра Раковића, о. Никодима Богосављевића, г. Горана Комара, г. Дејана Ђуровића, г-ђу Радмилу Ћапин и долепотписаног.

За управника "Пројекта Растко - Бока" именујемо г. Ђорђа Ћапина.

У име подухвата, супервизор за ново покрајинско средиште је Зоран Стефановић, председник "Пројекта Растко". У току прве фазе постојања новог покрајинског средишта, дефинисаће се и коначни састав органа средишта.

Матични ПРОЈЕКАТ РАСТКО, као и сва тренутно постојећа покрајинска средишта, пружиће "ПРОЈЕКТУ РАСТКО - БОКА" сву логистичку, стручну и техничку помоћ која је на располагању, са циљем да ново покрајинско средиште што пре успостави сопствени и самостални систем функционисања.

Позив на учествовање

Молимо Митрополију црногорску-приморску, медије, установе и све појединце добре воље да дају своје разумевање и допринос овом прегнућу које ће директно укључити традицију и културу Боке и Бокеља у информатичку цивилизацију и глобалну културу.

У ИМЕ ПРОЈЕКТА РАСТКО
Зоран Стефановић, председник

___________________________

У Београду, 3. маја 2001.

на празник Преподобног Јована Трихине
и преподобног Јоасафа Српског


// Земља / Повијест / Људи / Духовност / Умјетност //
[ Промјена писма | Претраживање | Мапа Пројекта | Контакт | Помоћ ]


© 2001. "Пројекат Растко - Библиотека српске културе на Интернету"; Технологије, издаваштво и агенција "Јанус"; као и носиоци појединачних ауторских права. Ниједан део овог сајта не смије се умножавати или преносити без претходне сагласности. За захтјеве кликните овдје.